Krapula päällä? Apu voi löytyä hyvinkin läheltä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eilisen uudenvuodenaaton jälkeen melkoinen osa suomalaisista kärsii parhaillaan jonkin tason krapulasta. Alkoholin nauttimisen jälkitila on joillain lähes huomaamaton, mutta toisilla taas täysin päinvastainen. Jos tunnet pääsi sisällä kiviporan, ovat nämä neuvot sinulle.

Kerroimme vuonna 2011 kuinka ravintoasiantuntija Jaakko Halmetoja paljasti krapulalääkkeen, joka oli yksinkertaisempi kuin voisi arvata. Ruokagurun mielestä krapula-aamun paha olo lähtee nimittäin parhaiten pois suolavedellä. Halmetojan mukaan pahan olon saa pois vesilasillisella, johon on laitettu käsittelemätöntä merisuolaa.

Pari kuukautta sitten kiinalaiset selvittivät parhaan krapulalääkkeen. Tiedemiehet tutkivat 57 erilaista juomaa yrttiteestä lähtien aina erilaisiin soodajuomiin, ja havaitsivat Sprite-virvoitusjuoman tehoavan kankkuseen parhaiten. Tiedemiehet alkoivat tutkia krapulalääkkeenä käytettyjä virvoitusjuomia tieteellisten faktojen pohjalta. Chemistry World -julkaisun mukaan tutkijat havaitsivat Spriten olevan juoma, joka nopeuttaa etanolin hajoamista. Näin ollen se myös vähentää krapulan kestoa.

Yhdysvalloissa tuotiin kolme vuotta sitten markkinoille varsinainen krapulalääke, Blowfish. Veteen sekoitettava Blowfish-poretabletti sisältää tuhat milligrammaa Aspirinia ja 120 milligrammaa kofeiinia sekä muita ainesosia. Valmistaja kertoi, että lääke lievittää krapulan oireet jopa 15 minuutissa. Tämä tuote ei kuitenkaan ole toimituksen tietojen mukaan saatavilla Suomessa.

Kuva: Hangover Heaven

Niin ikään Yhdysvalloissa lanseerattiin toissa vuonna uudenlainen palvelukonsepti Hangover Heaven, jossa linja-autosta oli tehty krapulaklinikka. Bussissa asiakkaan verenkiertoon lisätää tarkoin määriteltyjä aineksia, joiden on määrä ”korjata” kehoa ja saada krapulan vaikutukset loppumaan. Kehoon lisätään tiputuksessa esimerkiksi aimo annos vitamiineja ja aminohappoja. Hoito on FDA-viranomaisten hyväksymä. Palvelu lupasi parantaa pahimmankin krapulan 45 minuutissa.