Nainen, janoatko parempaa seksiä? ”Jokainen vastuussa omasta orgamistaan”

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Onnistuneen seksin saloihin riittää eräs oivallus – mitään ei voi suorittaa. Seksi on hyvää, kun se on rentoa. Glamour-lehden mukaan moni neitokainen saattaa laittaa itsensä puun ja kuoren väliin vaatiessaan aktilta täydellisyyttä. Sehän ei sitä ole – välillä himon tanssissa törmäillään, päät osuvat yhteen, nauretaan ja lopussa eritteet lentelevät.

Todellisuus harvemmin vastaa ideaalifantasiaa – täydellisyytta odottamalla kokee helpommin pettymyksiä. Odotusten sijaan on parempi miettiä tarkemmin omia intentioita, eli millä ajatuksella koko nautintopuuhaan lähtee. Seksologi Eric M. Garrisonin mukaan paineita voi kasautua, jos henkilöllä on pakkomielle orgasmista. On hyödyllisempää ajatella valmistautuvansa nauttimaan kokonaisvaltaisesti läheisyydestä ja kosketuksesta.

Jokainen on lisäksi itse vastuussa omasta orgasmistaan. Vaikka rakastaja auttaisikin toista pääsemään maaliin, on henkilön vastuulla antautua kokemaan tuntemuksiaan ja rentoutua vastaanottamaan hyväilyä. Monesti seksi myös paranee, kun ihminen tietää, mistä pitää. Tuolloin seksikumppania voi opastaa koskettamaan oikeista paikoista.

Ihminen tulee paljastaneeksi paljon itsestään aktin aikana. Tilanteessa ollaan herkkänä ja avoimena toisen edessä, ja erilaisia olemuspuolia saattaa nousta esiin. Petileikeissä asiallinen ja työorientoitunut kaveri saattaa paljastaa itsestään herkän romantikon, ja lempeä villikko löytää itsestään rajumpia puolia. Parhaimmillaan seksi on aikuisten oma leikki, jossa voi nautinnon voihkaisujen lomassa kaikua myös naurun purskahduksia.

Pari voi lähteä kokeilemaan leikittelyteemalla yhdessä rajojaan Fifty Shades of Grey -elokuvien tyyliin. Vallan hetkellinen antaminen toiselle, käsiraudat ja omistava nautinto voi antaa lisäpotkua makuuhuoneeseen ja avartaa suhdetta. Stimulaatiota pystyy erogeenisille alueille antamaan monin eri tavoin. Lemmenpari voi masturboida yhdessä, kosketella toisiaan ja leikkiä seksileluilla.

Kaikista tärkein väline nautinnon ilotulituksen synnyttämiseen on kuitenkin tyhjä mieli. Jos pää on täynnä pohdintaa ja sisäistä dialogia, ihmisen voi olla vaikea keskittyä tilanteeseen. Läsnäolo on avain orgasmeihin, läheisyyteen ja päätä huimaaviin seksikokemuksiin. Aluksi sitä voi rakentaa esimerkiksi mielikuvituksellisilla seksitarinoilla, joiden keksiminen ja kumppanille kertominen on jo puolet hauskuudesta.

Toisen äänen kuuleminen ja katsekontakti palauttaa aina tähän hetkeen. Pari voi kertoa toisilleen eroottisia fantasioitaan ja antaa samalla sormien hivellä vartaloita. Partneria koskettaessa voi ihailla, miten hänen huulensa raottuvat henkäisyistä ja pupillit laajenevat nautinnosta. Jos mieli on lähteä vaeltelemaan pois nyt-hetkestä, omaan hengitykseen, kehon tuntemuksiin ja partneriin keskittyminen tuo ihmisen takaisin rakastelun äärelle.