Puhdista parisuhteesi – näin palautat luottamuksen

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Ihmissuhdepelit kuuluvat ehkä olennaisena osana Kauniiden ja rohkeiden juonikuvioihin, mutta harva aikuinen ihminen arvostaa todellisessa elämässä pelaamista. Vaikka teini-iässä saatettiin leikitellä rakkauksilla, ei kovin moni tee sitä enää varttuneempana. Rehellisyys alkaa jo parisuhteen ensiaskeleista, eli ensimmäisistä treffeistä.

Ihmisen pitää nimittäin kyetä hyvän parisuhteen muodostaakseen olemaan aito. Ensimmäisen deitti-illan jälkeen moni tietää, onko kiinnostunut pöytäkumppanistaan. Kumpikaan ei tee toiselle palvelusta peittelemällä tätä tietoa. Oma kiinnostus on syytä tehdä tiettäväksi kepeään tyyliin, jotta vastapuoli tietää missä mennään.

Suhteen muodostumiseen vaaditaan luonnollisesti se, että molemminpuolista kiinnostusta löytyy. Ihastumisen tunteet muuttuvat ajan mittaan rakkaudeksi. Tuolloin mustasukkaisuus ja omat epävarmuudet voivat nostaa päätään esille, ja ihminen saattaa alkaa käyttäytyä omistavasti kultaansa kohtaan. Kontrollointi ja vaatimukset eivät kuitenkaan vapauta oloa, vaan etäännyttävät paria toisistaan.

On äärimmäisen tärkeä oppia kommunikoimaan riitatilanteissa tavalla, joka osoittaa kunnioitusta partneria kohtaan, Elite Daily neuvoo. Vaikka omat tunteet olisivat voimakkaat, ei ole syytä alkaa solvata toista. Konfliktitilanteessa ratkaisujen etsiminen osoittaa kykyä luoda kestävyyttä suhteeseen. Usein se vaatii sitä, että kahden ihmisen välinen kommunikaatio on esteetöntä.

Pitkään yhdessä olleet ihmiset puhuvat suoraan ja selkeästi omista tarpeistaan. Kukaan ei halua joutua koko ajan kiskomaan asioita toisesta, eikä kumppani ole ajatustenlukija. Kuunteleva korva huojentuu, kun saa tietää, mikä sydämen valittua vaivaa. Myötätuntoinen suhtautuminen mahdollistaa sen, ettei kummankaan tarvitse olla valmis ihminen, vaan kumppanin inhimillisyys hyväksytään ja hänessä paljastunutta herkkyyttä pidetään arvossa.