Vanha suola janottaa? Yhteen palaaminen ei välttämättä toimi

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Useasti ihminen antaa ajan kullata muistot, mitä tulee menneisiin seurustelukumppaneihin ja suhteisiin. Mitä enemmän riidat ja toisen ärsyttävät piirteet unohtuvat, valtaa mielen kutkuttava nostalgia. Olihan Hänessä jotain hyvääkin… Mennyttä ei kuitenkaan kannata jäädä haikailemaan.

Suhteiden päättymiseen on nimittäin useimmiten todella hyvä syy. Silti yhteenpaluu ja romanssin uudelleen lämmittäminen voi tulla mieleen tietyn ajan päästä erosta. Kun suuttumus on laantunut ja uudet deittikumppanit eivät hurmaa jalkoja alta, kääntyy katse helposti taaksepäin. Mietityttää, tuliko sittenkin tehtyä väärä valinta luopumalla eksästä. Joskus käsi osuu puhelimen näppäimille, ja yhteydenotto kiehtoo.

Ihmisen on hyvä ymmärtää heti kättelyssä eräs asia – entistä läheistä ihmissuhdetta ei voi korvata uudella. Suhteen vaikutus ja energia on jokaisessa tapauksessa ainutlaatuinen. Kukaan muu ei välttämättä pysty herättämään juuri samoja tuntemuksia ja luomaan samaa tunnelmaa kuin Hän. Tämä ei siltikään ole huono asia.

Elämän kuuluukin mennä eteenpäin ja kokemustasojen muuttua. Monesti ihminen huomaa kehittyessään, että aiempien suhteiden dynamiikassa on ollut jotain pahasti pielessä, eikä samanlainen asetelma enää edes olisi mahdollinen, Elite Daily kertoo. Mikäli aiemmin otti vastaan toiselta laiminlyöntejä ja huonoa käytöstä, tarpeeksi selkärankaa kasvatettuaan henkilö osaa lähteä vastaavasta tilanteesta jo paljon varhaisemmassa vaiheessa.

Loppuneesta suhteesta voi olla kiitollinen, mutta kipeät oppiläksyt ovat samalla selvä syy sille, miksi yhteenpalaaminen ei välttämättä toimi. On hyvä muistaa suhteen tuoma oppi – ja mitä todella tapahtui, eikä pyyhkiä kaikkea epämiellyttävää maton alle. Näin tulee keränneeksi matkan varrelta mukaan viisautta, eikä samaan ansaan astu uudesti. Kokemuksista viisastuneena sopivan kumppanin oppii kenties tunnistamaan helpommin.