Menestyksen ensimmäinen askel: Uskalla sanoa hyvälle KYLLÄ!

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Ihmisten voi monesti kuulla valittavan elämän eteen heittämistä korteista, ja jossittelevan valintojen edessä. Tosiasiassa jokaisella on yhtäläinen mahdollisuus luoda unelmiensa elämä. Kuinka voi sitten olla, että paratiisimainen olotila näyttää levittyvän joidenkin eteen kuin taikaiskusta? Vastaus on yksikertainen.

He ovat uskaltaneet sanoa hyvälle kyllä. Vastaava idea nähtiin esimerkiksi Jim Carreyn tähdittämässä Yes Man -elokuvassa, jossa päähenkilö kieltäytyi aiemmin saamistaan tilaisuuksista ja oli näivettyä kontrolloituun elämäänsä. Yhden sanan sanominen muutti kaiken – uusia ihmisiä tulvi elämään. Hallitsematon, pelottava ja mahtava elämä suorastaan ryöppysi ovista ja ikkunoista sisään.

Meille tarjotaan uusia mahdollisuuksia joka päivä. On itsestämme kiinni, mitä teemme meille annetulla ajalla. Niitäkin ihmisiä on, jotka kuolinvuoteellaan katuvat tekemättä jättämiään asioita sekä ääneen sanomattomia sanoja. Taikavoiman käynnistäminen arjessa on positiivista suhtautumista kaikkeen siihen, mitä ympärillä tapahtuu.

Monesti jopa näennäisesti huonolta vaikuttavat yllättävyydet voivat kääntyä voitoksi. Haasteiden sisälle on kätketty aarre, jonka voi nähdä, jos osaa katsoa tunnedraaman läpi, Elite Daily kiteyttää. Entä, jos maailmankaikkeus tähtäisi onnellisuuteesi ja itse asiassa vetäisit puoleesi ajattelemiasi asioita? Mahdollisuudet tulevat usein yllättävien tapahtumien ja ihmiskohtaamisten muodossa.

Saatat mennä vaihteeksi eri paikkaan lounaalle ja tavata puolitutun, jonka kanssa käydyn keskustelun aikana resonoitte samalla taajuudella, ja löydätte yhteisen puheenaiheen suunnittelemasi projektin tiimoilta. Hän tuntee sopivan ihmisen, joka kykenee auttamaan sinua. Tapaat tämän henkilön, joka osaa kertoa täsmälleen oikeat asiat, ja saat projektisi onnistumaan yli odotusten.

On vain päätettävä mitä haluaa, ja miltä se tuntuu – visualisoitava ja koettava tämä kokemus jo ennen sen aktualisoitumista. Tuon jälkeen voi päästää irti ja antaa sen tapahtua. Salliminen on tärkeä voima, sillä moni voi unelman eteen saadessaan jopa pelästyä. Hyvän vastaanottaminen ei ole helppoa, sillä monet ovat tottuneet pelkästään selviytymään ”karussa ja julmassa maailmassa”. Jos kaikki yhtäkkiä sujuisikin yli odotusten, ja hyvää tulisi vastaan hyvän perään – osaisitko sanoa sille KYLLÄ?