Yliopisto ryhtyi sakottamaan juopottelusta – opiskelijat vetivät kunnon kännit

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Opiskelijaelämään kuuluu alkoholinhuuruisia juhlia ja rennompaan elämänmenoon tutustumista, pitivätpä auktoriteettiasemassa olevat aikuiset asiasta tai eivät. Joissain yliopistoissa juomista on haluttu rajoittaa kampusalueella kielloilla.

Brittiläinen Lancasterin yliopisto on mennyt asiassa askelta pidemmälle, sillä opinahjo on kieltänyt kokonaan kännäilyn alueellaan sakon uhalla. Jos oppilas nähdään juopuneena kampuksella, hänelle pamahtaa siitä 260 euron sakko.

Ei siinä vielä kaikki, sillä jos baarimikon nähdään myyvän alueella opiskelijalle alkoholijuomia, joutuu hänkin maksamaan sakkoja 320 euroa. Sakkoa sovelletaan ensiksi Lonsdale-yliopistobaariin. Vihaisten opiskelijoiden kerrotaan protestoineen sääntöä vastaan juomalla itsensä humalaan kyseisessä juottolassa, uutisoi Daily Mirror -lehti.