Koirat söivät kannabiskakkuja – tässä tulos

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hamppua on käytetty lääkintä- ja hyötytarkoituksessa muinaisista ajoista saakka. Hampusta saatavia ainesosia voi käyttää myös ruoanlaitossa. Eniten kasvista leivotaan erilaisia keksejä ja kakkuja, mutta herkkujen syömistä ei tietenkään suositella alaikäisille tai lemmikkieläimille.

YouTube
YouTube

Nyt verkossa nähdään videokooste kannabistuotteita syöneistä koirista. Yleensä koirat menettävät hallusinogeeniä sisältäneiden elintarvikkeiden syömisen takia koordinaatiokykynsä tai tasapainonsa. Tuotteista ei ole eläimille hengenvaaraa, paitsi silloin, jos kannabiskakkuun on lisätty esimerkiksi koirille vaarallista suklaata. Videolla nähtävien koirien käyttäytyminen on hieman samanlaista kuin kissanminttua nauttineiden kissojen.

Kukaan koiranomistajista ei ole saattanut lemmikkieläintään tahallisesti huumeiden vaikutuksen alaiseksi ja kaikki karvatassut ovat olleet normaaleja ja hyvinvoivia trippinsä jälkeen. Hamppukasveista saatavan kannabiksen huumausainekäyttö kiellettiin vasta 1900-luvun alussa Yhdysvalloissa, ja sittemmin myös muissa YK-maissa. Nyt Yhdysvallat ovat palanneet entiseen, ja kaksi osavaltiota sallivat jälleen viljelyskasvin päihdekäytön.