Pikkutytöstä sankari – pelasti hukkuvan isoisän ja ajoi autolla kotiin

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Hätätilanteissa mitataan ihmisen kylmähermoisuutta. Tositilanteessa monelle kovapintaiselta vaikuttavalle henkilölle voi mennä luu kurkkuun. Nyt eräs kymmenenvuotias tyttö on osoittanut esimerkillistä toimintakykyä pelottavassa tilanteessa.

Isoisä Coy Jumper oli lapsenlapsensa Caran kanssa tarkastamassa majava-ansoja, kun hän sai sairaskohtauksen ja upposi veteen. Miehelle ei kuitenkaan käynyt kuinkaan tytön nopean toiminnan ansiosta. Cara sukelsi syvyyksiin ja auttoi yli 100-kiloisen isoisänsä rantaan.

Hän raahasi miestä nuoren tytön voimillaan yli puolentoista kilometrin matkan heidän autolleen. Tämän jälkeen lapsi tarttui kulkuneuvon rattiin ja ajoi 72-vuotiaan vanhuksen kotipihalle. Eteläcarolinalaisen Jumperin mukaan hän on elämänsä velkaa Caralle. Lapsen mukaan pelastustyö oli vaikeinta, mitä hän on koskaan aiemmin tehnyt.