Hei, sinä siellä uraputkessa! Unohda rutiinit ja nauti elämästä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Joku viisas ihminen sanoi joskus, että mikäli pitää seikkailuja vaarallisina, tulisi kokeilla rutiineja. Ne ovat tappavia. Monet meistä elää oravanpyörässä arjesta selviytyen ja päivät koostuvat koko ajan samoista asioista. Miksipä ei joskus kokeilisi elämässä jotain uutta?

YouTube
YouTube

YouTubessa on julkaistu palkitun ohjaaja Patric Ryderin lyhytelokuva arjen ja rutiinien hylkäämisestä. Päivittäinen toimistossa puurtaminen vaihtuu ulkoilmassa suoritettavaan sielun tanssiin, jossa ei näy muita ihmisiä tai haise tunkkaista sisäilmaa. Neljään minuuttiin on mahdutettu pianomusiikin avulla jokaisen konttoristin hetkellinen haavemaailma.

Video esittää monivivahteisen kerronnan avulla, kuinka ihmisten tulisi joskus heittäytyä hetkeen. Mikäli loisteputkien alla puurtaminen tuntuu musertavalta, ota pieni tauko ja hae lähikahvilasta hymyssä suin kuumaa juomaa. Istu penkille haistelemaan ilmaa tai tanssi puiston poikki, ja palaa vasta sitten takaisin työn ääreen.