Leonardo DiCaprion karu lapsuus – varttui rikosten ja prostituution ympäröimänä

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Yhdysvaltalainen supertähti Leonardo DiCaprio tähdittää parhaillaan Oscar-ehdokkuuksia napsinutta The Wolf of Wall Street -elokuvaa. Huippusuosittu elokuva on kerännyt maailmanlaajuisesti paljon kehuja, ja siitä suunnitellaan julkaistavaksi DVD ja Bru Ray -muodossa nelituntista versiota.

Pääosan esittäjä Leonardo DiCaprio nähdään Jordan Belfortin roolissa sikarikkaana pörssihaina, joka viettää huumehöyryistä elämää. Kun mieheltä on kyselty paljon aihealueesta, ja kollega Philip Seymour Hoffmankin menehtyi huumepiikki kädessään, Leolla on valmis kanta huumekeskusteluun. Supertähden mukaan hänellä oli niin köyhä ja ankara lapsuus, ettei päihteiden maailma ole houkuttanut häntä aikuisiällä.

Hollywoodin playboyna tunnettu mies kertoi viettäneensä elämänsä ensimmäiset yhdeksän vuotta losangelesin köyhälistöalueella, jossa toimi suuri prostituutiorinki kulman takana. Alueella oli myös rikoksia ja väkivaltaa kaikkialla, joten tästä järkyttyneenä mies on pyrkinyt välttelemään huumeita.

Hän hakeutui näyttelemisen pariin, koska tiedosti jo nuorena sen olleen mahdollinen ulospääsyreitti vaikeista olosuhteista. Leo muun muassa aneli äitiään viemään häntä koe-esiintymisiin, koska vihasi julkisia koululaitoksia. Hän ei ole omien sanojensa mukaan koskaan kokeillut huumeita. Menestyksen myötä DiCapriollekin tuli vastaan Hollywoodin villimpi puoli.

– Kuka minä olen puhumaan tästä? Se on naapuruston peruja. Se tuli siitä faktasta, että kasvoin köyhässä perheessä ja sain nähdä skaalan toisen pään, kertoi miestähti The Independent -lehdelle.

39-vuotias tähtinäyttelijä nousi julkisuuteen Gilbert Grape -elokuvasta. Lahjakkuudeksi leimattu mies tähditti muun muassa uransa alkuaikoina William Shakespearen Romeo + Julia ja Titanic -elokuvia. Jälkimmäinen teki hänestä supertähden. Menestys on jatkunut useilla huippurooleilla elokuvissa The Departed, Blood Diamond – Veritimantti, Suljettu saari, J. Edgar, Django Unchained ja The Great Gatsby – Kultahattu.