Näin teet parisuhteestasi vahvemman: ”Tosirakkaus kestää kriisit”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Vaikka rakkaus on ihmisen voimakkain tunne, rakastavan ihmissuhteen luominen voi tuottaa silti meille inhimillisille pallontallaajille ajoittain haasteita. Intiimiys, kommunikaatiotaidot ja rehellisyys eivät synny hetkessä, vaan kaikkea koetellaan vuosien saatossa.

Pitkä parisuhde voi kuitenkin taata monelle onnen, jonka vuoksi kannattaa työskennellä. Jokainen toimiva ihmissuhde perustuu pohjimmiltaan ystävyyteen. Lojaalius, toisen huomioonottaminen, molemminpuolinen tuki ja vapaus kasvaa ovat kestävän ystävyyden parhaita puolia. Kun kumppanuus saa alkunsa ystävyydestä, kunnioitus rakasta ihmistä kohtaan pysyy elävänä läpi erilaisten tilanteiden.

Parien kannattaa viettää paljon aikaa toistensa kanssa. Aika on ihmisen tärkein valuutta, jonka jakautuminen kertoo hänen prioriteettinsa. Yhdessä vietettyä arkea ei korvaa mikään luksusloma. Arjen jakaminen toisen ihmisen kanssa edellyttää neuvottelua toisen ihmisen kanssa yhteisistä tarpeista ja tavoitteista. Omien tarpeiden muistaminen on yhtä tärkeää, sillä eihän kukaan halua ”hukuttaa itseään” toiseen ihmiseen.

Rakkautta voi juhlistaa monin tavoin. Treffi-illat, hyvä ruoka ja tunnelman luominen voivat tuoda romantiikkaa suhteeseen, mutta yhtä tärkeää on ylläpitää seksuaalista yhteyttä. Fyysinen läheisyys on luonnollista ja tervettä. Omaa sensuaalisuutta on hyvä opetella ilmaisemaan kosketuksen kautta. Lemmenhetken aikana voi myös pukea jumaloivat ajatukset sanoiksi, joilla ylistää rakastaan.

Kuuntelemisen taitoa on hyvä kehittää, sillä kumppanisi pystyy aistimaan, kun todella olet hänelle läsnä. Aktiivinen kuuntelija saa rakkaan avautumaan ja kertomaan ajatuksistaan lisää. Jos suhteessa tulee joskus tilanne, jota ei pysty ratkaisemaan omin voimin, ei parisuhdekurssin tai terapeutin konsultoiminen ole huono idea. Sieltä voi tulla uudenlaista näkökulmaa suhteeseen, joka vie prosessia eteenpäin, kirjoittaa Gaiam Life -sivusto.