Näin tunnistat sielunkumppanisi – täydellinen rakkaus kuuluu kaikille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kun ihmisiltä tiedustelee minkälainen heidän unelmien kumppaninsa on, vastaavat he usein ulkonäköön ja luonteeseen liittyviä asioita. Pituus, hiusten ja silmien väri sekä huumorintaju jäävät usein toissijaiseksi vaihtoehdoksi silloin, kun kuvioihin astuu mukaan vahva tunneside. Yhteenkuuluvuuden tunnetta ei voita mikään.

Vaikka oma rakas edustaisi kaikkia niitä ulkoisia seikkoja, joita partneriltaan toivoo, ei hänen kemiansa välttämättä kohtaa omien tuntemusten kanssa. Siksi tärkeintä on saada rinnalleen ihminen, jonka kanssa tuntee itsensä kokonaiseksi.

Sielunkumppania ei pysty määrittelemään ennen hänen kohtaamista. Täydellinen suhde toimii jokaisella tasolla ilman, että suhdetta tarvitsee kyseenalaistaa tai analysoida. Sielunkumppania ei pysty etsimään, vaan sellainen tulee luokse. Sen sijaan hänet pystyy tunnistamaan.

Joku on joskus heittänyt idean siitä, että meille kaikille löytyy yksi oikea rakkaus. Tämän henkilön olemus kolahtaa sydänjuuria myöten ja tuntuu suhteen ensimmäisestä hetkestä saakka oikealta henkilöltä jakamaan loppuelämää.

Sielunkumppanin löydyttyä elämä kristallisoituu selkeäksi, sillä yhdessäoleminen on vuosienkin päästä hauskaa, kiehtovaa ja antoisaa. Tämä puolestaan johtuu ihmisen luontaisesta halusta etsiä itselleen rinnalle oman persoonan edustajaa, josta löytyy samoja piirteitä kuin ihmisestä itsestään – joko näkyvästi tai salaa.

Femail Firstille asiantuntijalausuntoja antaneen tunne-ekspertti Lisa Turnerin mukaa myös sielunkumppanin kanssa voi joutua törmäyskurssille, mutta yleisesti hänen kanssaan eläminen on keskimääräistä antoisampaa ja helpompaa. Terveeseen suhteeseen kuuluvat onnistumisen tunteet, kun puolisot kannustavat toisiaan.

Sielunkumppanit eivät taistele yksin vaan yhdessä ja tiiminä. Kahdestaan heillä on tunne, että saavuttavat yhdessä jotain suurempaa ja energiataso on niin valtaisia, että se näkyy myös muille. Tätä taitoa ja tunnetta ei saa käyttää muiden tuhoamiseen, vaan omassa elämässä menestymiseen.

Sielunkumppani tuntee puolisonsa jokaisen tunnekiemuran ja persoonan kaukaisimman sopukan. Rehellisyys ja hyväntahtoisuus ovat vilpittömiä piirteitä ja suhteessa kuljetaan elämän aurinkoisempaa puolta ilman teennäistä suorittamista.

Sielunkumppani kasvattaa ja vahvistaa. Hän avaa silmät elämälle ja osaa kuunnella neuvoja. Yhdessä toistensa peilikuvat pystyvät ja uskaltavat myös riidellä – kiistoihin ei kuitenkaan jäädä, vaan asioita hoidetaan kuntoon ja viedään eteenpäin. Parhaiten sielunkumppanin tunnistaa tunteesta. Se on enemmän kuin hyvä.