Uusi suhde parantaa erohaavat? Kaikki mitä olet halunnut tietää laastarisuhteista

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Mikä on ylivoimaisesti käytetyin tapa toipua sydänsurusta eroprosessin aikana? Aivan, laastarisuhteeseen voi ajautua aivan huomaamattaan. Siinä on monia hyviä ominaisuuksia, jos suhteelle ei yritä laittaa liikaa painoarvoa ja vakavuutta.

Missourin yliopiston tutkijat ovat vahvistaneet sen, minkä moni tietää jo muutenkin – ihmiset käyttävät seksiä päästäkseen yli eksistä. Cosmopolitan-lehden mukaan 35 prosenttia tutkimukseen osallistuneista harrasti laastarisuhteessa seksiä jo kuukausi eron jälkeen. Artikkelin mukaan syy tähän on, että se on paras mahdollinen pakokeino todellisuudesta – voittaa minkä tahansa leffamaratonin.

Pitkäaikainen suhde on täynnä intiimiyttä ja fyysistä läheisyyttä, josta irrottautuminen on vaikeaa. Laastarisuhde on kuin nikotiini tupakka-addiktille – hidas siirtymä kohti sinkkuelämää. Se myös muistuttaa selkeästi eronnutta siitä, että päättyneen rakkauden jälkeenkin on elämää. Voi tehdä kaikkea sitä, mikä ei aiemmassa suhteessa ollut mahdollista.

Tosielämä kuitenkin on kuitenkin todistanut monta tapausta, jossa laastarisuhteella on ollut kurainen loppu. Eronnut on oudossa emotionaalisessa tilassa, eikä pysty antamaan itsestään mitään.. Toinen suhteen osapuoli saattaa luulla juttua vakavammaksi ja antaa itsestään paljon saamatta mitään takaisin. Soppa on valmis. Tämäkin suhde voi päättyä lopulta eroon, jos mennyttä suhdetta ei onnistuta jotenkin ihmeen kaupalla käsittelemään uuden suhteen aikana – mikä ei ole helpoin vaihtoehto sekään.