Kissakahvilat leviävät länsimaissa – kahvia ja pelastettuja kissoja

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lemmikkieläimet edistävät tutkitusti omistajansa terveyttä ja nelijalkaiset terapeutit ovat tehneet vahvasti tuloaan myös vahustenkoteihin ja sairaaloihin. Japanissa on mahdollista nauttia rentouttavat päiväkahvit kissojen ympäröimänä, kun karvatassuja asuu kahvilan tiloissa asiakkaiden ilona.

Kit Tea
Kit Tea

Nyt samanlainen yritysmalli on leviämässä myös muualle länsimaihin ja esimerkiksi San Franciscossa avataan pian Yhdysvaltojen ensimmäinen Cat Café, eli kissakahvila. Kaikki kahvilaan tulevat kissat pelastetaan paikalliselta eläinsuojeluyhdistykseltä ja kahvilan omistajat tarjoavat niille paremman kodin. Kahvilassa on kerrallaan korkeintaan kymmenen kissaa, Daily Mail uutisoi.

Japanissa kahviloissa noudatetaan tuntitaksaa, jolloin loppulasku määräytyy sen mukaan kauanko kissojen kanssa juomaansa tahtoo nauttia. Kahviloissa noudatetaan myös tiukkoja sääntöjä, eikä kissoja saa esimerkiksi nostaa syliin tai herättää kesken unien.

Tiede-lehti kertoi taannoin tutkimuksesta, jossa kerrottiin, että lemmikkien omistajien veren kolesteroli- ja muut rasva-arvot sekä verenpaine olivat selvästi paremmat kuin muiden. Ero säilyi, vaikka tuloksesta putsattiin niin sanotut sekoittavat tekijät, kuten tupakointi, ruokavalio, paino, varallisuus ja koulutus.