Seksittömän parisuhteen seuraus: Syrjähyppy tai ero!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suhteen alkuvaiheessa pariskunnat yleensä viettävät kokonaisia päiviä vällyjen välissä rakastellen ja toisiaan tutkiskellen. Seurustelu etenee yleensä siten, että ensin ihmiset tutustuvat toisiinsa ja lopulta myös fyysinen läheisyys ja ulottuvuus astuu kuvioihin mukaan.

Ensimmäinen rakastelukerta aukaisee yleensä loputkin lukot suhteesta ja sen jälkeen vain taivas on rajana. Suhteen ensimmäisinä vuosina saatetaan olla huomattavasti kokeellisempia ja aktiivisempia kuin monen yhdessäolovuoden jälkeen. We Vibe -erotiikavälinevalmistajan suhde-ekspertti tohtori Becky Spelmanin mukaan pariskunnat pyrkivät yleensä määrittelemään omaa seksitasoaan ja sitä, kuinka usein ja innokkaasti he rakastelevat.

Uutuudenviehätys saattaa normalisoitua ajan kanssa tasaisemmaksi ja tavalliseksi. Seksin jäämisen vaarana on, että jompi kumpi kumppaneista hakee jännitystä joko syrjähypyn avulla tai lopettaa epätyydyttävän parisuhteen, Femail First muistuttaa.

Tutkimusten mukaan vain 17 prosenttia pariskunnista pitää seksielämäänsä seikkailunhaluisena ja antoisana. Sen sijaan 47 prosenttia miehistä ja 46 prosenttia naisista tyytyy tavalliseen tai hieman jopa tyydyttävästä huonompaan seksielämään mukisematta. Vaikka seksi ei tarkoita automaattista avainta onneen, on sääli, että kaikki ihmiset eivät osaa hyödyntää sitä kauneinta asiaa, mitä miehelle ja naiselle on annettu.

Seksi sitoo pariskuntia yhteen ja luo rakkaudenkemiaa kumppanien välille myös kymmenien vuosien jälkeen. Rakastelu vapauttaa stessiä ja lisää suorituskykyä kaikessa. Spelman muistuttaa, että mikäli harmaa arki on päässyt makuuhuoneeseen, kannattaa sänkyleikkejä piristää esimerkiksi seksilelujen avulla. Rakasteleminen lähentää pareja, ja siihen oleellisesti kuuluva hellyys, kuten suuteleminen ja halaileminen, tekevät kumppanista poikkeuksetta haluttavamman ja rakastettavamman.

Terve seksielämä on sitä, että pariskunta rakastelee intohimoisesti ilman, että heidän välillään oleva yhteys pääsee katkeamaan. Seksi lisää luottamusta, rehellisyyttä ja kokonaisvaltaista tyydytystä suhteessa. Mikäli suhteessa ei ole seksiä, kannattaa asia ottaa puheeksi ja selvittää syyt tylsyyteen. Seksiä tuntee, näkee ja kuulee nykyään kaikkialla, joten toivottavasti sitä löytyy myös omasta makuuhuoneesta.