Hiuksianostattava video – mies kiipeili puolessa kilometrissä ILMAN turvaköyttä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kiipeily on kehittynyt suosituksi liikunta- ja urheiluharrastukseksi, joka voidaan karkeasti jakaa seinä-, jää-, kallio-, puu- ja vuorikiipeilyyn. Lajin perimmäinen salaisuus ei piile niinkään voimankäytössä vaan kehon hallinnassa, kun kiipeilijän pääasiallisin tehtävä on päästä alustallaan eteenpäin.

YouTube
YouTube

Nyt verkossa leviää huimapäisen yhdysvaltalaiskiipeilijän video, jolla hän etenee meksikolaisella vuorella ilman varmistavaa turvaköyttä. Videolla nähtävä Alex Honnold on tunnettu juurikin uhkarohkeista tempauksistaan ja videolla nähtävä suoritus on kuvattu liki puolen metrin korkeudessa. Tämä jos mikä saa kädet hikoilemaan etenkin, jos mielessä itää korkean paikan kammo.

Vuoren seinämä näyttää maallikon silmiin pystysuoralta, mutta jotenkin ihmeen kaupalla mies löytää käsilleen ja jaloilleen sopivia alustoja etenemistä varten. Nyt nähty video on vain kurkistus myöhemmin julkaistavaan pidempään versioon.