Näin koomiselta Simpsonit kuulostaa dubattuna

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Simpsonit ovat toimineet monien muiden animaatiosarjojen innoittajina, ja suosion vanavedessä ovat syntyneet muun muassa South Park, Family Guy, Futurama ja Kukkulan kuningas. Simpsoneita esitetään kymmenissä eri maissa, mutta miltä Homer kuulostaa Saksassa?

Joissakin maissa tekstitykset ovat tuntematon käsite ja kaikki televisio-ohjelmat dubataan maan kielelle. Hyvä esimerkkimaa on Saksa, jonka kymmeniltä televisiokanavilta ei tule muuta kuin saksan kielellä esitettyä ohjelmaa – BBC:tä lukuunottamatta. YouTubessa nähdään nyt video, jolla kuullaan Simpsoneja espanjaksi, meksikoksi, ranskaksi, italiaksi, japaniksi ja saksaksi dubattuna.

Simpsonien keltainen perhe on viihdyttänyt vastaanottimien ääressä iltaansa viettäviä televisionkatsojia jo 24 vuoden ajan. Kuten tiedetään, joutuu perhe kohtaamaan jokaisessa jaksossa mitä kummallisempia seikkailuja ja äsken Yhdysvaltoihin avattiin jopa keltaiselle perheelle omistettu huvipuisto.