Turbulenssi heitteli matkustajakonetta – raju laskeutuminen videolle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lentokoneella paljon matkustaneet henkilöt eivät hätkähdä pienistä turbulensseista tai myrskyistä, koska yleensä ilmojen halki kiitävät rautajätit selviävät rytinöistä pelkällä säikähdyksellä. Toisinaan sääolosuhteet vaikuttavat oleellisesti myös laskeutumiseen.

YouTube
YouTube

Nyt YouTubeen on julkaistu video Birminghamiin rajussa sivutuulessa laskeutuvasta 120 tonnia painavasta Boeing 767 -lentokoneesta. Laskeutuminen ei mene aivan nappiin kiitoradan yläpuolella mylläävien turbulenssien takia ja lentokoneen siivet heiluvat hurjasti puolelta toiselle. Taitava pilotti saattaa koneen ehjänä maahan, mutta aluksi vain yhdellä renkaalla.

Tässä tapauksessa lentohenkilökunta ansaitsee matkustajilta suuren kiitoksen, siltä laskeutumisen sääolosuhteet olivat vähintäänkin haastavat. Videolla laskeutuvilla koneilla lennetään pääasiallisesti keskipitkiä ja pitkiä reittejä esimerkiksi Euroopan ja Yhdysvaltojen välillä.