3-vuotias Mensan jäseneksi – opiskelee jo espanjaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ihmisten älykkyysosamäärä sijoittuu suurimmaksi osaksi 85-115 välille. Lievempää älykkyyttä edustavat kaikki älykkyystestissä alle 50 pistettä saavat henkilöt. Erittäin korkeaksi älykkyyosamääräksi luetellaan yli 130 pisteen ylitse menevät luvut. Tuon rajan ylittävät pääsevät halutessaan Mensan jäseneksi.

Yhdysvaltain Arizonan osavaltion nuorin tähänastinen Mensa-jäsen on löydetty. Hän on kolmevuotias Alexis Martin. Tytön vanhemmat kiinnittivät tytön poikkeukselliseen mieleen ensi kertaa huomiota Alexisin osattua muistaa hänelle luettuja iltasatuja sanasta sanaan jo 18 kuukauden ikäisenä.

Alexis Martin on muun muassa opetellut jo pienenä kaikkien Yhdysvaltojen osavaltioiden pääkaupungit ulkoa. Lisäksi hän opetteli itsekseen espanjaa vanhempiensa iPadin avulla. ABC-sivuston mukaan tytön älykkyysosamäärän tarkkaa lukua ei tiedetä. Tohtorit uskovat sen olevan kuitenkin noin 160 pistettä, saman verran kuin Albert Einsteinillä ja Stephen Hawkingilla.