12 naisten stressiaihetta, joita miehet eivät edes huomaa

Lifestyle Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Naiset ottavat usein stressiä yksityiskohdista. Monista yksinkertaisista asioista voidaan tehdä hämmästyttävän monimutkaisia pienellä tuumailulla. Miehet eivät kuitenkaan useinkaan kiinnitä huomiota yksityiskohtiin.

Cosmopolitan listasi 12 asiaa, joiden pakkomielteiseen pohdintaan nainen saattaa käyttää järkyttävästi aikaa – ilman, että mies oikeastaan edes huomaa vaivannäköä.

1. Uusi käsilaukku. Miesten mielestä ne näyttävät kaikki samalta, ovat vain eri värisiä. He myös ihmetellä ajoittain laukkuun mahtuvaa tavaramäärää.

2. Ajellut tai ajelemattomat jalat. Uros ei todennäköisesti huomaa millin sänkeä säärissä, vaikka itsellesi se tuottaisi tuskia. Anna miehen kosketella jalkojasi kaikessa rauhassa.

3. Kynttilät. Vaikka pohtisit puoli tuntia vaihtoehtoina olevia tuoksukynttilöitä kaupassa, siippaasi asia ei liikauta kotosalla. Todennäköisesti he huomaavat tuoksun vain, jos se on erityisen pistävä.

4. Meikittömyys. Naiset harvemmin uskovat tämän, mutta kaksilahkeiset eivät huomaa normaalisti meikkiä tai sen puutetta, jollei kasvoihin ole tungettu drag queen -meikkiä.

5. Uudet kengät. Mies kiinnittää automaattisesti katseensa naisessa polvien yläpuolelle, tällöin kengät jäävät huomaamatta. Kumpaa itse tuijottaisit, jalkoja vai rintavakoa?

6. Punastuminen. Urokset eivät huomaa, onko kasvoillasi poskipunaa vai oletko hämilläsi. Hehku siis rohkeasti väritys kasvoillasi.

7. Selluliitti. Tästä aiheesta neitokaiset jaksavat stressata, sillä kehokriittisyys tuntuu olevan naisille enemmän sääntö kuin poikkeus. Miehet katsovat kaunotartaan kokonaisuutena, eivätkä tuijottele suurennuslasilla tämän takamusta.

8. Koiran- tai kissankarvat vaatteissa. Mies ei kykene keskittymään tämänkaltaisiin yksityiskohtiin, koska hänellä on yksinkertaisesti parempaakin ajateltavaa. Jollet ole kävelevä kissankarvapallo, ei huolta.

9. Uusi kampaus, silmälasit tai huulipuna. Kuuluu samaan kategoriaan kuin edellä mainittu käsilaukku. Mikäli et ole siirtynyt pitkistä kutreista kaljuun tai afroon ja laittanut mustaa huulipunaa, mies huomaa todennäköisesti vain sen, että näytät muutosten jälkeen ”iloisen raikkaalta”.

10. Muutokset kodin sisustuksessa. Uusi sohvatyyny, peitto tai lamppu katossa tekee vaikutuksen ehkä omiin naispuolisiin ystäviin, mutta ei mieheen. Uros kiinnittää ennemmin huomiota keittiöstä tulvivaan ruoantuoksuun kuin siihen, mitä sävyä olevia lasinalusia tuli hankittua.

11. Tummat silmänaluset. Naiset tuijottelevat pitkään peiliin ja manaavat juhlimisen jälkeistä tyyliään. Tummat silmänaluset näyttävät kuitenkin usein pahimmalta itsestä – kellään muulla ei ole aikaa syynätä kasvoja millimetrietäisyydeltä samalla innolla.

12. Deodorantin puute. Joskus dödö saattaa jäädä kiireessä laittamatta, mutta ei hätää! Hiki ei haise välittömästi, ja jos nainen suuntaa päivän jälkeen suihkuun, tilanne korjaantuu ilman tuoksuhaittoja. Vaikka oma mies likistelisi lähelläkin, hän saattaa pitää ominaistuoksua hyvänä.