Romanttisimmat lomakohteet listattiin – näissä on hyvä kuherrella

Matkailu · Terhi Piiroinen

Pariskunnat saattavat etsiä romantiikkaa huokuvia matkakohteita, joissa he saavat suudella antaumuksella keskellä katua ja kävellä käsi kädessä nähtävyyksiä kierrellen. Vaikka romantiikkaa on tarjolla lähes jokaisessa maailman kolkassa, tarjoavat muutamat kohteet muita enemmän sydämen muotoista aikaa.

Femail First listaa nyt rakkautta huokuvia kohteita, jotka houkuttelevat luokseen niin seurustelun vastikään aloittavia kuin viidettä hääpäiväänsä viettäviä. Yksi unohdettu, mutta erittäin kauniilla maisemalla varustettu kohde löytyy Luoteis-Englannista. Iso-Britannian Lake District, eli Järviseutu, on upea kansallispuistoalue, jossa vierailee vuosittain miljoonia matkaajia.

Romanttisten matkakohteiden listalle pääsee myös Ranskan pääkaupunki Pariisi, jossa voi viettää ihanan rakkaudenhuumaisen viikonlopun Seinellä seilaten. Euroopasta löytyy historiallisia kaupunkeja riittämiin, mutta yksi tutustumisen arvoisista kohteista on Unkarin pääkaupunki Budapest. Pariisia edullisempi vaihtoehto onkin saavuttanut runsaasti suosiota viime vuosien aikana rakastavaisten keskuudessa.

Etelään päin mentäessä vastaan tulee kaunis Kroatia, jonka saaristossa saa sielun ruokaa niin maiseman kuin tunnelman puolesta. Romantiikkaa löytyy varmasti kultansa kanssa alueen tuhansilla saarilla vieraillen. Espanjasta puolestaan saa kokemuksia upeita rantakaupunkeja kierrellen, eikä pidä unohtaa pohjoisessa sijaitsevaa San Sebastiania. kaupungin rikkaat maut hyväilevät vatsaa ja kohottavat romantiikkaa.

Unelmien Malediivit ovat varsinainen unelmien matkakohde ja rakastavaisten sinne päästyä ei romantiikkaa puutu. Luksusluokan majoitus ja palvelut saavat kehon huokumaan onnesta ja kaikkihan tietävät, mihin se puolestaan johtaa pariskunnan välillä… Mikäli ei tahdo lentää kaukomaille, löytyy yksi aarre Marokon Marrakechistä. Kirjavilla kaduilla käsi kädessä kävellen ei voi olla tuntematta ihanaa rakkauden mielihyvää.

Romanttisten kaupunkien listaa ei voi julkaista ilman Roomaa. Historiallisesti merkittävän kaupungin nähtävyydet ja mennyttä aikaa huokuva tunnelma saa varmasti rakastavaiset pysähtymään. Aasiaan matkustavien pariskuntien kannattaa sen sijaan vierailla Tokiossa, jossa treffaileminen on muodostettu laajaksi bisnekseksi. Rakastavaiset voivat suunnata matkansa Odaiban saarelle ja viettää aikaansa eri hotelleissa ja ostoskeskuksissa toisiaan viihdyttäen.