Pöllö näki kännykän – hieman taisi hämmästellä näkemäänsä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kissavideoiden vahvana haastajana ovat pienten lemmikkipöllöjen tähdittämät taltioinnit, joissa ilmeikkäät linnut tekevät erilaisia asioita. Pöllöt ovat erityisen suloisia siksi, että niiden pää näyttää isolta muuhun sulkien peittämään vartaloon verrattuna.

YouTube
YouTube

Verkkoon on julkaistu monia pöllövideoita, mutta nyt pääosaan nousee Kuu-niminen kirkupöllönen. Japanilaisen omistajansa kädelle mahtuva lintu on tähdittänyt jo useita videoita saavuttaen uskollisen faniryhmän, mutta nyt Kuu tutkailee iPhonen näyttöä pää väärällään. Omistaja kuvaa pöllöä puhelimella, ja suloinen otus tuijottaa ja ihmettelee ruutua suurilla silmillään.

Pöllöjä on jo pitkään pidetty kansanperinteen mukaan viisaina eläiminä. Suomessa pöllöt ovat edustaneet ennen muinoin jopa paholaista ja lintujen silmiä on syöty hämäränäön parantamiseksi. Pöllön sydän on sen sijaan tuonut rahaa, metsästysonnea ja sodassa rohkeutta. Pöllönmunan ja sydämen keitoksesta tehdyllä juomalla uskottiin olevan parantavaa vaikutusta alkoholismiin, kaatumatautiin ja hinkuyskään, Wikipedia paljastaa. Suomessa on kymmenen pesivää pöllölajia.