Japanin poliisi suunnittelee tosielämän Robocopia

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Naisten seksuaalinen ahdistelu on maailmanlaajuinen ongelma varsinkin niissä maissa, joissa ihmiset eivät saa kulttuurissaan ilmaista itseään vapaasti. Nyt Japanissa Osakan poliisilaitos ja paikallinen rautatieyhtiö ovat luomassa robottia, joka auttaa pitämään maan asiat järjestyksessä.

Rikoksia vastaan taisteleva robotti perustuu vuoden 1987 elokuvaan Robocop, ja sen tarkoitus on suojella erityisesti naismatkustajia juna-asemilla. Monet paikalliset neitokaiset joutuvat nimittäin ahdistelun kohteiksi. Robotilla olisi valtuudet pidättää kuka tahansa lakia rikkova kansalainen.

– Robocop on oikeuden nuija naisten ahdistelijoille, kerrotaan Osakan poliisilaitoksen sivuilla.

Female First -lehden mukaan Robocop on osa poliisilaitoksen julkista kampanjaa, sillä hahmo esiintyy myös mainosvideolla poliisilaitoksen verkkosivuilla.