Kerrostalo räjäytettiin maan tasalle – mykistävä näky

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Huonokuntoisia taloja ja siltoja on helpoin purkaa räjäyttämällä. Etenkin Yhdysvalloissa on tapana raivata omakotitalo kokonaan matalaksi uuden tieltä ja se toteutaan usein hyvin nopealla aikataululla. Räjäytys on laajamittaista suunnittelua vaativa työ, eikä siinä saa tehdä yhtäkään virheliikettä.

YouTube
YouTube

Verkossa on nyt julkaistu video, jossa räjäytetään osittain kolumbialainen 20-kerroksinen talo taivaan tuuliin. Medellinin kaupungissa sijaitseva rakennus oli vahingossa sortunut viime vuonna ja se aiheutti tällöin 12 ihmisen kuoleman. Nyt siitä räjäytettiin toinen osa maan tasalle.

Euroopan historian suurin purkuräjähdys tehtiin alkuvuodesta Frankfurtissa, jossa betonipölyksi joutui 32-kerroksinen vanha tornirakennus. Tällöin räjäyttämisee käytettiin 950 kiloa räjähteitä ja ne oli sidottu tasaisesti rakennuksen ympäri yli 1.400 eri paikkaan.