Edward Snowden: NSA katselee tietokoneiden kameroita salaa – tallentaa nettiseksikuvia!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme joulukuussa, että Yhdysvaltojen liittovaltion poliisi FBI vakoilee lukemattomien ihmisten tietokoneissa olevien nettikameroiden kautta käyttäjien tietämättä asiasta. Tiedot perustuivat FBI:n teknologiaosaston entisen työntekijän, Marcus Thomasin, lausuntoon. Nyt asiasta on saatu lisätietoa.

Nyt The Guardian on tehnyt samankaltaisen paljastuksen amerikkalaisesta NSA-tiedustelupalvelusta. Edward Snowdenin tietojen mukaan NSA ja Britannian GCHQ tekivät yhteistyötä vakoillakseen ihmisiä tietokoneiden nettikameroiden kautta. Organisaatiot keräsivät suuren määrän kuvia, joiden joukossa on tietojen mukaan myös runsaasti ihmisten yksityisistä nettiseksisessioista tallennettua materiaalia.

The Guardianin mukaan Optic Nerve -nimisessä projektissa tallennettiin nettikameroiden kuvia yhteensä 1,8 miljoonalta Yahoo!-palvelun käyttäjältä puolen vuoden aikana vuonna 2008. Tuolloin projekti oli vasta kokeilussa. Sittemmin projekti on otettu varsinaiseen käyttöön. Julkisuuteen vuotaneiden tietojen mukaan käyttäjän nettikamerasta tallennettiin kuva viiden minuutin välein, mutta vain, jos käyttäjä ”näytti terroristilta”. Peräti 3 – 11 prosenttia tallennetuista kuvista on pornografisia.