The Wolf of Wall Streetin tekijät oikeuteen – esikuva vaatii jättikorvauksia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Martin Scorsesen ohjaama ja Leonardo DiCaprion tähdittämä The Wolf of Wall Street -elokuva on kerännyt maailmanlaajuisesti runsaasti kehuja, ja osoittautunut menestykseksi myös lippuluukulla. Tositapahtumiin perustuvasta elokuvasta povataan moninkertaista Oscar-voittajaa.

Nyt yksi elokuvan hahmojen esikuvista, Andrew Greene, on nostamassa 25 miljoonan dollarin oikeusjutun Martin Scorsesea ja Paramount-elokuvayhtiötä vastaan. Miehen mukaan elokuva saa hänet vaikuttamaan huumeita käyttävältä ja prostituoitujen kanssa seksiä harrastavalta bile-eläimeltä.

Maineen tahraaminen ei Abdrew Greenen mukaan jäänyt vihjauksiin päihteiden käytöstä ja prostituoituihin sekaantumisesta, vaan hän on myös pahoittanut mielensä elokuvassa saamastaan kohtelusta pakenevan hiusrajan vuoksi. TMZ-sivuston mukaan Greene kuvailee kanteessaan työtovereidensa, kuten Leonardo DiCaprion hahmon Jordan Belfortin, kutsuneen häntä ”peruukkimieheksi” käyttämänsä tupeen vuoksi.

Leonardo DiCaprion tähdittämä elokuva on herättänyt laajaa huomiota esimerkiksi graafisten seksikohtauksiensa vuoksi. DVD:llä julkaistavan neljän tunnin versiossa niidenkin kerrotaan olevan pidempiä. The Wolf of Wall Street on myös rikkonut fuck-sanan käytön ennätyksen, sillä kyseistä kirosanaa käytetään elokuvan aikana jopa 506. Luvun oletetaan ylittyvän elokuvan pidemmässä versiossa.