Syötkö sushia väärin? Tämä video paljastaa oikean tyylin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Japanilaisesta sushista on tullut muutaman vuoden aikana entistä suositumpi ruokalaji myös Suomessa. Riisistä ja kalasta, kasviksista tai äyriäisistä koostuvan ruoan kasvava suosio on näkynyt esimerkiksi sushiravinoloiden yleistymisestä maamme katukuvassa.

YouTube
YouTube

Sushin syöminen ei ole usein aloitteleville eikä edistyneemmillekään syömäpuikkojen käyttäjille aivan helppoa. Ruoan syöntiin kuuluu lukuisia etikettejä joita monet tietämättään rikkovat, vaikka olisivat jo oppineet puikkojenkin käytön. Tuore video pyrkii opastamaan länsimaalaisia muutamista yleisistä sushin syöntiin liittyvistä virheistä.

Videolla opitaan, että japanilaisten tapojen mukaisesti ruokaillessa Sushista tulisi kastaa soijakastikkeeseen sen täyteosa riisin sijaan. Ruoka tulisi myös asetella kielelle tuore osa ensimmäisenä. Toisin kuin voisi ehkä kuvitella, sushin syöminen sormineen ei ole etiketin vastaista. Tämä tieto tulee varmasti monille syömäpuikkojen käsittelemisen kanssa tuskaileville helpotuksena.