Poliitikon raiskauslausunto pöyristyttää

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Poliitikkojen joukossa on varsinaisia veijareita, jotka saattavat päätyä jos jonkinmoisiin skandaaleihin. Kerroimme taannoin Toronton omasta narkkaripormestarista Rob Fordista, jolla on pahoja päihdeongelmia. Nyt on ehkä löytynyt kyseistä punakkaa herraa sekavampi poliitikko.

Yhdysvaltojen Mainessa vaikuttava republikaanipoliitikko Lawrence Lockman omaa todella pelottavia ajatuksia ottaen huomioon, että hänen tulisi työssään ajaa kansan etua. Mies kirjoitti nimittäin 1990-luvulla kirjeen, joka on tullut vastikään julkisuuteen. Siinä Pro-Life -koulutusliiton johtaja vertaa aborttia ja raiskausta keskenään hälyttävällä tavalla.

– Jos naisella on oikeus aborttiin, miksi mies ei voi olla vapaa käyttämään fyysistä voimaansa raiskatakseen naisen? Raiskaajan halu ilmaista seksuaalisuuttaan vapaasti ei johda ainakaan kenenkään kuolemaan, kirjoitti mies.

Mainelaiset ovat suhtautuneet kirjoitteluun negatiivisella ryöpyllä, minkä takia Lockmanin on ollut pakko pyytää anteeksi ajatuksiaan. Hänen pestinsä on ollut vaarassa, kun demokraattien poliitikko Mike Tipping kaivoi esille hänen radikaaleja julkisia lausuntojaan 1980-luvulta asti. Lockmanilla on muun muassa hälyttäviä rasistisia ja homofobisia ajatuksia, uutisoi Huffington Post.