Uskomaton ennätys: Mies kirjoittaa nenällään huippunopeasti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Monet nettinatiivit lapset oppivat kirjoittamaan tietokoneen näppäimistöllä jo ennen kynää. Yleensä nopeat konekirjoittajat käyttävät naputtelussaan kymmensormijärjestelmää, mutta nyt alan taituri esittelee näppäilynopeutensa myös nenällä.

YouTube
YouTube

Khurshid Hussain rikkoi Guinnessin maailmanennätyksen kirjoittamalla tietokoneen näppäimistöllä nenällään virallisen valvojan sanoman lauseen ennätysnopeasti 47,44 sekunnissa. Sama mies on rikkonut myös aakkosten kirjoittamisennätyksen, kun hän naputteli kirjaimet A:sta Z:aan 3,43 sekunnissa. Jokainen voi kokeilla samaa kotona.

1990-luvun alkupuolella Suomen kouluissa opetettiin vielä konekirjoitusta vanhoilla mekaanisilla kirjoituskoneilla, vaikka tietokoneet tekivät tuolloin jo tuloaan myös kouluihin. Suomessa on järjestetty myös näppäilytaidon Suomenmestaruuskilpailuja.