Tässäkö historian coolein Simpsonit-alkutunnari?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Simpsonien keltainen perhe on viihdyttänyt vastaanottimien ääressä iltaansa viettäviä televisionkatsojia jo 25 vuoden ajan. Sarjan alkutunnarin yksityiskohdat vaihtelevat jaksoittain ja nyt nähdään ehkäpä kaikkien aikojen hienoin tunnari.

YouTube
YouTube

Simpsonien riennettyä kotisohvalle valot sammuvat ja yksinkertaisen animaatioperheen tilalle on tullut ranskalaisen ohjaaja Sylvain Chometin luomat hahmot. Myös olohuone on kuin aikakonematkan jäljiltä ja pesue puhuu ranskaa. Ranskalaisilla stereotypioilla kyllästetty tunnari on oivallinen.

Simpsonit ovat toimineet monien muiden animaatiosarjojen innoittajina, ja suosion vanavedessä ovat syntyneet muun muassa South Park, Family Guy, Futurama ja Kukkulan kuningas. Keltaisen perheen elämästä kertova Simpsonit on pisimpään televisiossa yhtäjaksoisesti esitetty sitcom-sarja.