Tässä ovat päivän tärkeimmät hetket – panosta silloin myönteisyyteen

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Positiivisuudesta keskustellaan nykyään paljon, ja lähes jokaisella on oma mielipiteensä siihen, miten ihminen pysyy parhaiten myönteisenä elämän eri tilanteissa. Nyt Hyvejohtajuus-verkkosivuston artikkelissa on otettu esille tiettyjen päivän hetkien merkitys.

On olemassa nimittäin hetkiä, jolloin on erityisen tärkeää keskittyä visioimaan myönteisiä mielikuvia. Neljänkin minuutin keskittyminen positiiviseen sisäiseen puheeseen riittää.

1. Herääminen. Millaiset asiat lähtevät herätyskellon soimisen jälkeen pyörimään päässäsi? Tuntuuko edessä oleva päivä mahdottomalta rallilta täynnä tylsiä velvollisuuksia, vai pursuatko intoa päästä työpaikalle unelmiesi työhön? Mieti, mitä ajattelet. Keskity kiitollisuuteen muutaman hetken ajan ennen kuin nouset ylös.

2. Töihin meneminen. Kun astut sisään työpaikan ovesta ja tervehdit työkavereitasi, miten teet sen? Pieni neljän minuutin mittainen myönteinen jutustelu ja päivän aloitus mukavin rituaalein – kuten vaikka kahvinkeitto – voivat nostaa paitsi omaa energiatasoasi, myös muiden. Pitäkää yhteistä liekkiä yllä.

3. Kotiinpaluu töistä. Takana on pitkä päivä, liikenneruuhka ja ostosten kantaminen kaupasta. Olo voi olla kuin jyrän alle jääneellä, mutta tästäkin voi vielä nousta. Ota hetki lepoa ja palauta yhteys itseen. Pyydä kumppania viereesi sohvalle. Kommunikoikaa päivän tapahtumista, ja miettikää, mistä olette kiitollisia tässä hetkessä.

4. Nukkumaanmeno. Se, miten vietät viimeiset minuutit ennen nukkumaanmenoa, on yllättävän tärkeää huomisen kannalta. Voit television katselun sijaan ottaa neljä minuuttia vaikkapa kiitollisuuspäiväkirjan kirjoittamiseen, rentouttavaan kylpyyn, tai antaa kaiken huomiosi kumppanillesi tai lapsillesi. Syökää yhdessä iltapalaa ja keskittykää iloiseen keskusteluun.