Seepran kardinaalivirhe videolle – käveli leijonalauman luokse

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Viidakon kuninkaiden ja savannien valtiaiden, eli leijonien, saalistustapa on tehokas. Naaraat metsästävät ruokansa yleensä laumana ja he onnistuvat piirittämisessä menestyksekkäästi. Nyt Maasai Maran kansallispuistossa harhailleelle seepralle meinasi käydä todella köpelösti.

YouTube
YouTube

Seepra nimittäin käveli rauhallisesti joen yli, eikä huomannut, että vesistön toisella puolella oli iso leijonalauma. Raitakuvioinen eläin ylitti jokea ja kissapedot suorastaan myhäilivät kiitollisina, sillä näytti kuin hevonen olisi kävellyt suoraan suurien kissojen illallispöytään omatoimisesti.

Leijonat siirtyivät hiipien lähemmäs rantaa ja seepra huomasi saalistajat vasta viime sekunnilla. Seepra käänsi salamana turpansa takaisinpäin ja pinkaisi laukkaan. Tällä kertaa leijonat jäivät ilman seeprapaistia. Videolla kuulee hyvin myös paikalle olleiden ihmisten jännityksen.