Valkoihoinen ja tummaihoinen yrittivät murtautua autoon – järkyttävä ero reaktioissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Youtubessa on nähtävillä runsain määrin erilaisia piilokameravideoita, joita esimerkiksi koomikot ovat luoneet. Osassa näistä kuvataan puhtaasti humoristisia ja epätavallisia tilanteita, mutta mukaan mahtuu myös yhteiskunnallisista epäkohdista piilokameran keinoin viestiviä videoita.

YouTube
YouTube

Youtube-keppostelijat The Simple Misfits ovat nyt luoneet videon, jossa nähdään kaksi samankaltaista yritystä murtautua autoon. Ensimmäisellä kerralla murtoa yrittävä mies on valkoihoinen, kun taas toisella kerralla murtoa yrittää tummaihoinen mies. Kumpikin tilanteista tapahtuu keskellä kirkasta päivää vilkkaalla kadulla, eikä mikään viittaa varsinaiseen rikokseen.

Miehet ovat potentiaalisesti saattaneet vain unohtaa avaimensa auton sisälle. Valkoihoisen miehen toimet eivät näytä kiinnostavan ohikulkijoita – tai edes ohi ajavaa poliisia. Tummaihoisen miehen toimet kiinnittävät sen sijaan heti ihmisten huomion.

Paikalle saapuu kahden minuutin päästä poliisi, joka on heti pidättämässä miestä aseella uhaten. Arkipäivän rasismin osoituksen lisäksi videosta tekee kiinnostavan se, ettei kummassakaan tapauksessa kukaan keksi mennä itse kysymään miehiltä, mitä he oikein puuhastelevat auton parissa.