10 vinkkiä menestykseen – näin sinusta tulee tehokkaampi

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Kun monelta menestyjältä on kysytty, miten hän on onnistunut luomaan esimerkiksi huippuyrityksen, vastaus on harvinaisen yksinkertainen. Toistot, toistot, toistot. Sinnikkyys palkitaan. Niillä, joilla on teräksiset vatsalihakset, on takanaan myös tuhansia vatsalihasliikkeitä.

Säännöllinen työnteko näyttää siis olevan avainsana. Elite Daily luettelee kymmenen tapaa, joilla jatkuvaa virettä voi pitää yllä arjessa. Nukkumisrytmistä ei puhuta koskaan tarpeeksi. Jos menet aikaisin nukkumaan ja saat tarpeeksi unta, pystyt parempiin suorituksiin ja olet tarkkaavainen uusien asioiden suhteen. Monelle kuudesta kahdeksaan tuntia on riittävä määrä unta – mutta yksilöllisiä eroja löytyy.

Jotta pystyt pitämään elämässä tiivistä tahtia yllä, on positiivista energiaa haettava kuntoilun parista – näin väittävät ainakin monet tehokkuudestaan tunnetut ihmiset. Puoli tuntiakin liikuntaa päivässä virkistää ja kohentaa tuottavuutta. Tee lenkki, mene uimaan, käy kuntosalilla. Valitse itsellesi sopiva laji ja nauti siitä, kun sporttailu kohottaa tunnelman kattoon. Varmista myös, että saat ruokavaliosta tarpeeksi vitamiineja ja nesteytystä.

Pohdi, koska teet töitä ja koska lepäät. On hyvä varata tarpeksi aikaa lepoon, ja suunnitella itselleen selkeät tehtävät jokaiselle päivälle. Niiden tekemisen jälkeen voi ottaa hyvillä mielin taukoa tai suorittaa muunlaisia pikkuaskareita. Kokousten välttäminen voi olla myös hyvä idea, sillä monesti palaverit venyvät, eikä niissä keskustella aina edes kovin tärkeistä asioista.

Jos menet palaveriin, pidä yllä asiapohjaista keskustelua, jossa on selkeä punainen lanka. Mikäli muut osallistujat näyttävät hukkaavan varsinaisen pointin, vie keskustelu takaisin pohdittavaan asiaan. Ideointisessiossa mielikuvitus voi lentää, mutta siinäkin on tärkeää säilyttää fokus – mitä varten ollaan pohtimassa ratkaisuja ja miksi.

Tekijätyypeillä on usein paljon asioita To Do -listallaan, siksi heillä ei ole aikaa turhille tapaamisille myöskään vapaa-ajallaan. He viettävät aikaa joukossa, joka pystyy antamaan lisäarvoa elämäänsä. Negatiivisten ystävien välttäminen on tärkeää, jotta oma tuottavuus säilyisi koko ajan mahdollisimman korkealla. Soraääniä saa olla ympärillä, mutta tällaisia ihmisiä ei kannata ottaa lähipiiriin, koska heillä voi ollaa sabotoiva vaikutus omaan toimintaan.

Meditaatiosta puhutaan paljon, mutta monelle aihe voi olla vieläkin jotenkin etäinen. Omaan sisimpään vetäytymisessä on muutama hyöty. Rauhoittuminen, tyyntyminen ja keskittyminen. Meditaatiossa voi esimerkiksi visualisoida asioita ja ylipäätään tyhjentää päätään siellä vilisevästä miljoonasta ajatuksesta. Hiljentymisellä pääsee hetkeksi kauemmas ympärillä olevasta kaaoksesta.

Monelle tavikselle työ ja elämä merkitsevät eri asioita. Vapaa-aika on paratiisimaista aikaa, jolloin tapahtuvat kaikki hauskat asiat, työ sen sijaan on pakollista tuskaa. Menestyjät ovat päättäneet tehdä työtä, koska nauttivat siitä. Heille työ on elämäntyö ja asia, joka energisoi. Unelmien täyttymys. Myönteisyys tulee esille myös siinä, miten elämää ja haasteita katsotaan. Odotetaan aina parasta, mutta ollaan myös realistisesti valmiita siihen, mikäli suunnitelmiin tulee äkkimuutos.