Tutkimus vahvisti: Sinkkunaiset nukkuvat paremmin kuin varatut!

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Pariskuntien varaan rakennettu yhteiskuntajärjestelmä on saanut kyytiä kuluneen neljänkymmenen vuoden aikana. Nykyisin sinkkuelämä on monen suomalaisen tietoinen valinta, koska tällöin ei paljon tarvitse selitellä tulemisistaan tai menemisistään – saati siitä, missä on niiden välisen ajan viettänyt.

Sinkkuihmisten elämässä on useita hyviä puolia, mutta naisille tuikitärkeä sänkytouhu, eli nukkuminen, on yksi parhaimmista. Femail First ja DirectBlinds.co.uk-sivusto ovat nyt listanneet syitä siihen, miksi sinkkunaiset nukkuvat varattuja kanssasiskojaan paremmin. Ensinnäkin parisuhteeseen liittyvät huolet ja murheet valvottavat.

Pahimmassa tapauksessa yhteinen talous, lapset ja muut miehen kanssa jaettavat asiat saavat vaimopuoliskolle harmaita hiuksia yöaikaan. Naisilla on paha tapa stressata asioista molempien kumppanien puolesta. Puhumattakaan äänistä, joita kumppani nukkuessaan aiheuttaa. Kaikki öriseminen, kuorsaaminen ja reiden rapsuttaminen saattavat kuulostaa yöaikaan korvia piinaavalta konsertolta.

Yhtä yleistä on pariskuntien peittokina, jossa täkkejä vedetään toisten päältä vuorotellen yöaikaan ja lopulta molemmat nukkuvat viileässä täristen. Miehet ovat usein niitä, jotka jäävät valvomaan naisten mentyä nukkumaan. Sinkkuneitien ei tarvitse herätä siihen, kun toinen könyää sänkyä heiluttaen viereen kolme tuntia myöhemmin juuri, kun on vaipunut siihen makeimpaan syväuneen.

Vaikka seksi kuuluu jokapäiväiseen kanssakäymiseen, tai ainakin voisi kuulua, ei sitäkään aina jaksa. Etenkin väsyneenä nainen saattaa toivoa, että kumpa kulta ei olisi illalla sillä tuulella. Loppujen lopuksi miehet osaavat myös vallata viimeisimmänkin nurkan sängystä unissaan venytellen, joten sinkkunaiset nauttikaa hyvän tähden rauhallisesta nukkumismahdollisuudesta!