Pohjois-Korean miehille vain yksi hiustyyli – Kim Jong-unin tyylistä pakollinen!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kevään tullen monet suomalaismiehet suuntaavat parturin penkille keventääkseen talven aikana kasvanutta pehkoaan. Oman ja lähipiirin silmiä miellyttävän hiustyylin valitseminen voi olla joskus vaikeaa, mutta Pohjois-Korean miehille se on huomattavasti helpompaa.

Kaikilla Pohjois-Korean miespuolisilla asukkailla täytyy uuden lain myötä olla samanlainen hiustyyli kuin maan johtajalla, diktaattori Kim Jong-unilla. Aikaisemmin maan miehet saivat valita hiustensa mallin jopa kymmenestä erilaisesta valtion hyväksymästä vaihtoehdosta. BBC:n mukaan valinnan vaikeutta helpotettiin lakiuudistuksen myötä noin kaksi viikkoa sitten.

Pohjois-Korean naiset saavat jatkossakin valita hiustyylinsä jopa kahdeksastatoista oletettavasti monipuolisesta vaihtoehdosta. Hiuksiin kohdistuvat rajoitukset saattavat kuulostaa länsimaisten mielestä jopa fasistiselta, mutta Kim Jong-unin siisti miesten hiustyyli on tosiasiassa mitä muodikkain. Jokseenkin samankaltaisia löytyy tällä hetkellä lukuisilta suomalaisiltakin miehiltä, kuten esimerkiksi rap-artisti Majurilta.