Keitto pelasti 200 000 euron vahingoilta – sammutti alkaneen tulipalon

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Monet kiinalaisen ruoan ystävät nautiskelevat mielellään misokeittoa. Harva tietää, että kyseinen soppa voi pelastaa myös kokonaisen kodin tulipalolta. Näin kävi 70-vuotiaalle Joy Gardnerille Havaijilla. Lauantaina Gardnerin kotona syttyi palo, joka johtui sähkölaitteiden oikosulusta.

Nainen oli vaarallisen tilanteen sattuessa nukkumassa yläkerrassa. Hänen talossaan ollut 41-vuotias poikansa Reuben Prensky juoksi keittiöön hakemaan vettä sammuttaakseen liekit. Veden sijaan hän tarttui misokeittoa täynnä olevaan kattilaan.

Sen sisällön kaataminen liekkeihin taltutti niitä sen verran, että palomiehet saivat sammutettua loput palosta. Gardnerin mukaan tulipalo olisi tuhonnut koko talon, jos liekit olisivat edenneet vielä 30 sekunnin ajan. Prenskyn nopeat liikkeet pelastivat perheen 200.000 dollarin vahingoilta, kertoo Havaiji News Now -sivusto.