Mummeli ensimmäisen kerran vuoristoradassa – rajaton riemu ihastuttaa

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suomen tunnetuin vuoristorata on Linnanmäen vuonna 1950 rakennettu puurata, joka on eksoottinen nähtävyys myös ulkomaalaisten mielestä. Mielenkiintoiseksi laitteen tekee se, että se on vieläkin aktiivisessa toiminnassa. Linnanmäen puinen vuoristorata kierretään joka kesä noin 47.000 kertaa.

YouTube
YouTube

Nyt verkkovideolla nähdään vuoristoratakyydistä täysin rinnoin nautiskeleva isoäiti. Vanhus ei pelkää olla vauhdikkaassa kyydissä, vaan nauraa makeasti koko ajelun ajan. Mummeli ilakoi kyydistä ja kysyy lopuksi, että onko hänen hiuksensa vielä hyvin. Tämä vanhus ei ainakaan pelkää korkeita paikkoja tai nopeita silmukoita.

Vuoristoradat ovat usein huvipuistokävijöiden suosikkilaitteita, koska niissä pääsee kokemaan todellista vauhdin hurmaa. Jokainen varmasti muistaa ensimmäisen vuoristorata-ajelunsa. Maailmalla on myös huvipuistoja, joissa ei ole mitään muita laitteita kuin vuoristoratoja. Nopein vuoristorata löytyy Chicagosta, jonka Goliath-niminen rata kulkee 116 kilometriä tunnissa.