Miesten siivoustyyli saa naiset raivon partaalle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Parisuhteessa saatetaan taistella esimerkiksi kotitöistä, niiden tekemisestä ja jakamisesta. Naisilla on useimmiten jonkinlainen siivousgeeni veressä, jolloin sotkut putsataan heti niiden ilmestyessä, eikä vasta 15. päivä. Miehet saattavat odottaa, että tahroja on tarpeeksi siivousta varten.

Naistenlehti Femail First kokosi nyt miesten yleisimmät siivousmokat, ja artikkelissa tylytetään ankarasti kaksilahkeisten putsaustyyliä vastaan. Stereotyyppisesti esitetyssä listassa väitetään muun muassa, että herrat eivät jaksa nostaa pikkuesineitä pölyjä pyyhkiessään, vaan tyytyvät käyttämään rättiä tai pölyhuiskua ainoastaan esineiden ympärillä. Myös pöytiä ja pintoja pyyhkiessä urokset saattavat pudottaa murut ja roskat yksinkertaisesti vain lattialle sen sijaan, että kiikuttaisi ne kädessään roskikseen.

Mitä tulee roska-astiaan, niin miehet olettavat, että roskikseen mahtuu niin kauan tavaraa, kunnes sen päälle kerääntyvä pino romahtaa lattialle ja pussin suuta on lähes mahdoton sulkea. Jos kuitenkin käy niin hienosti, että XY-kromosomien edustaja osaa viedä roskat oma-aloitteisesti ulos, ei hän kuitenkaan muista panna uutta pussia tyhjennettyyn astiaan.

Lautaset ja kahvikupit saattavat jäädä helposti huuhtelematta ennen tiskikoneeseen panemista, ja pahimmassa tapauksessa perheen vaimoke joutuu huuhtelemaan koneessa olevat haisevat ällötykset ennen pesun aloittamista. Miesten mielestä suihkun putsaaminen tarkoittaa yksinkertaisesti vain vedellä huljuttelemista, kun naiset käyttävät samaan toimeen pesuainetta ja harjaa.

Perusmies ei myöskään huomaa sormenjälkiä tai häiriinny peilien, ovien tai ikkunoiden tahroista. Pyykinpesussa toteutetaan yksinkertaista ”lataa kone ja pese” -taktiikkaa, kun naisten vastaavaan toimeen kuuluu myös sana ”lajittele”. Sitten ihmetellään, miksi valkoiset bokserit ovatkin yhtäkkiä vaaleanpunaiset.