Windows XP:n taustakuva maailman katsotuin kuva – tältä maisema näyttää nyt

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Microsoft lopetti äskettäin Windows XP -käyttöjärjestemän tukemisen. Kaikille on jäänyt käyttöjärjestelmästä ainakin yksi asia takuuvarmasti mieleen, nimittäin näytön taustakuva vihreästä niitystä kukkuloineen ja sinisine taivaineen. Nyt otoksen ottanut valokuvaaja kertoo tarinan taustakuvan takaa.

YouTube
YouTube
YouTube
YouTube

Valokuvaaja Charles O’Rear kertoo ottaneensa kuvan pohjois-Kaliforniassa sateiden jälkeen, kun ruoho loisti vihreänä ja aurinko kurkisti valkoisten pilvien takaa. Mies on ollut vuosikaudet tyytyväinen tähän yhteen maailman katseltuimpaan otokseen ja toivoo, että Microsoft pyytäisi häntä ottamaan tulevaisuudessa lisää yhtä ikonisia valokuvia.

Hän myös kertoo, että kuvauspaikka on ollut nykyisin niin suosittu nähtävyys, että poliisit joutuvat partioimaan tavallista enemmän kukkulan ohi ajavalla valtaväylällä. Legendaarinen kuva on otettu alun perin filmille ja O’Rear nappasi yhteensä neljä vaihtoehtoa. Kuvista parhaimman hän vei henkilökohtaisesti Microsoftin konttoriin. Hän ei tiennyt, että siitä tulisi yksi maailman tunnetuimmista valokuvista.