Visioi itsesi menestykseen! Ota haavekuvat tosissasi – pääset pitkälle

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Mielikuvitus sai meidät piristymään joskus kouluaikoina kesken tylsän oppitunnin, ja se voi edelleen tehdä monesta peruskaavamaisesta tilanteesta ratkiriemukkaan. Elämäntapagurut puhuvat visioinnin voimasta. Epäily on ymmärrettävää – minkä takia päiväunelmat muuttaisivat elämääsi?

Suomalaiset on kasvatettu jo kehdosta asti luopumaan turhista haihatteluista, sillä kansan selkäytimessä tuntuvat olevan muistot tuskien tiestä, jääkylmistä talvista ja kitkerästä pettuleivästä. Ajat ovat kuitenkin muuttuneet, ja uudenlainen sukupolvi on kasvamassa aikuiseksi. Joukko superluovia ihmisiä, jotka osaavat käyttää mielensä voimaa positiivisiin muutoksiin.

Heille mahdottomuus on vain haaste. Kun useimmat meistä lannistuvat ja kaatuvat tavoitteiden kohdalla jo ensimmäisiin itse-epäilyksiin, visioijat kykenevät näkemään ongelmaa pidemmälle. Yhdellä yksinkertaisella niksillä kuka tahansa voi päästä pidemmälle omien päämääriensä selvittämisessä. Ihminen voi Elite Dailyn mukaan sulkea television ja laittaa hetkeksi sisäiset silmänsä toimintaan.

Hän voi kysyä itseltään, millaisena näkee itsensä ja elämänsä tulevaisuudessa, kun kaikki on onnellisimmillaan? Mieleen tulvahtanee välittömästi kuvia, värejä ja jopa eräänlaista ”elokuvanauhaa” erilaisista tilanteista. Jos henkilö vain ottaa näkemänsä vision tosissaan, hän saattaa välittömästi keksiä keinoja, joilla pääsee eteenpäin haluamaansa suuntaan.

Visioija voi kysyä myös itseltään jatkokysymyksen, ja katsoa millaisia vastauksia sisäisestä maailmasta kumpuaa. Miten pääsen unelmani äärelle parhaimmalla mahdollisella tavalla – ilon kautta? Pelkästään tällaisten kohottavien ajatusten pyöritteleminen nostaa energiatasoa ja piristää päivää. Jos käsillä on valmis ongelma, ihminen voi esittää kysymyksen, mikä olisi onnellisin lopputulos kyseisen asian suhteen.

Positiivisena pysyminen edellyttää kykyä nähdä pulmatilannetta pidemmälle. Visiointi tarkoittaa sitä, että pohjimmiltaan ihminen uskoo omaavansa kaikki vastaukset käsillä oleviin pohdintoihin. Uhriutuminen ja itsensä pieneksi kokeminen ei ole mahdollista, kun henkilö ymmärtää millainen vastausten aarreaitta hänestä itsestään löytyy. Samalla saattaa vähentyä myös tarve konsultoida joka asiassa kaverin mielipidettä ja hakea hyväksyntää muilta.