Suomalaisjulkkikset hypänneet Jämijärven turmakoneesta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen ilmailuhistoria sai eilen yhden mustimmista päivistään, kun Jämijärven lentokentällä putosi vielä tuntemattomasta syystä kymmentä laskuvarjohyppääjää kuljettanut lentokone. Kahdeksan ihmistä menehtyi ja kolme selvisi turmasta hengissä. Onnettomuuden tutkinta on käynnissä.

Turmakone oli tuttu myös monille suomalaisille julkkiksille, sillä sen siivin on Jämin taivaalle lennätetty vuosien varrella monia artisteja ja televisiotähtiä. Talkoovoimin rakennettu Comp Air 8 –potkuriturbiinikone oli tiettävästi hyvässä kunnossa, ja se palkittiin vuonna 2010 experimental-rakentajapalkinnolla.

Apinahissi-lempinimen laskuvarjoväeltä saaneesta hyppykoneesta hyppäsi kesällä 2011 esimerkiksi Apulanta-yhtyeen Toni Wirtanen, joka suoritti tandemlaskuvarjohypyn Tampereen Laskuvarjokerhon tandemhyppymestari Mika Palosen kanssa. Stara oli paikalla ikuistamassa tilanteen. Samasta hyppykoneesta ovat hypänneet myös muun muassa säveltäjä-sanoittaja Ilkka Vainio ja Big Brotherista tuttu Iida Ketola.

jamiflyin2011_11.png

jamiflyin2011_ilkka03.png

jamiflyin2011_ilkka02.png