Justin Bieber suututti kiinalaiset – joutui pyytämään anteeksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadalainen poptähti Justin Bieber nousee otsikoihin toistuvasti erilaisten kommellustensa vuoksi. Viime vuonna laulaja herätti pahennusta vierailtuaan Amsterdamissa holokaustin kuuluisan uhrin, Anne Frankin museoksi muutetussa kodissa. Bieber ilmoitti toivovansa, että Anne Frank olisi ollut hänen faninsa. Kommenttia pidettiin erittäin loukkaavana.

Nyt 20-vuotias poptähti on onnistunut Japanissa matkustaessaan herättämään kohua jälleen toisen maailmansodan traumoihin liittyen. Justin Bieber vieraili japanilaisten toisen maailmansodan sotilaiden muistopaikalla. Poptähti ei tiennyt kyseenalaisesta kunniasta nauttivan muistomerkin kunnioittavan tunnettuja sotarikollisia. Tähti julkaisi instagram-tilillään kuvan, jossa hän kiittää pyhättöä.

– Kiitos teidän siunauksistanne, Justin Bieber kirjoitti muistomerkistä otetun kuvan tekstissä.

Associated Press -uutistoimiston mukaan Instagram-viesti sai lukuisat kiinalaiset raivon valtaan. Japanin armeija syyllistyi toisen maailmansodan aikaan verisiin kiinan kansalaisiin kohdistuneisiin sotarikoksiin. Menneisyyden arvet hiertävät valtioiden välejä edelleen, ja Bieberin kiitosta pidettiin virheellisesti kunnianosoituksena japanilaisia sotarikollisia kohtaan.

Justin Bieber pyysi nopeasti mokaansa anteeksi sosiaalisessa mediassa. Poptähti ei tiennyt muistomerkin kunnioittavan sotarikollisia, vaan luuli kyseessä olevan tavanomainen pyhättö, jollaisia Japanissa on runsaasti. Muistomerkki sijaitsee lähellä tunnettuja turistikohteita.

– Minulle kerrottiin, että kyseessä oli vain rukoilulle tarkoitettu pyhättö. Pyydän anteeksi kaikille, joita olen loukannut. Rakastan Kiinaa ja rakastan Japania, tähti pahoitteli Instagramissa.

Rattijuopumus, jatkuva äänekäs biletys, naapureiden häirintä ja huumesyytökset ovat vain muutamia Justin Bieberiin liitettyjä asioita. Poppari ilmoitti taannoin haluavansa tehdä parannuksen vaihtamalla ystäväpiiriään. Bieber haluaa päästä kauemmas huonoista vaikutteista ja katsoo tästä eteenpäin tarkemmin, keiden kanssaan aikaansa viettää. Mielenmuutos voi johtua siitä, että supertähti on palannut takaisin yhteen tyttöystävänsä Selena Gomezin kanssa.