Menestyksestä haaveilevan tulisi ottaa mallia Oprahista – tässä menestyksen avaimet

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kun ihminen tunnetaan etunimellään, voidaan jo puhua superluokan megatähdestä – niin harvoilla ja valituilla julkisuus etenee tällaiseen pisteeseen. Yhdysvaltojen kuuluisa mediamoguli ja viihde-emäntä Oprah Winfrey kuuluu edellämainittuihin tähtiin. Nainen täytti äskettäin 60 vuotta, minkä kunniaksi on syytä listata hänen parhaat oppinsa yrittäjän kivisellä tiellä.

Elite Dailyn mukaan The Oprah Winfrey Show -keskusteluohjelman ikoniselta vetäjältä voi omaksua vinkin jos toisenkin. Oprah kuuluu ensimmäisiin naispuolisiin mustaihoisiin televisiokasvoihin, jotka pääsivät aikoinaan USA:n valtakunnallisille TV-asemille katsojien eteen. Syy tähän voi olla hänen aitoudessaan. Teeskentelemätön charmi takasi hyvät katsojaluvut jo naisen journalistiuran alkuvuosina.

Myös oman intuition seuraaminen ja riskinottokyky toivat voittoja. Oprah toi yllättäviä ja shokeeraavia aiheita televisiokeskusteluihin ja otti henkilökohtaisia näkökulmia esille muun muassa raiskaajien uhreilta. Hänen sohvallaan on avautunut vuosien varrella julkkis jos toinenkin – asioista, joita ei ole tullut kerrottua kenellekään muulle. Eräs syy tähän voi olla Oprahin kyky motivoida ja rohkaista haastateltavaansa.

Hänen innostava läsnäolonsa kykenee haastatteluissa nostamaan kenen tahansa itsetuntoa hetkellisesti niin, että vaikeista asioista puhuminen tuntuu luontevalta. Ronskiin huumoriin ja räiskyvään tyyliin nojaava keskusteluohjelman emäntä osoittaa aina intohimoa vieraidensa aiheita ja persoonallisuutta kohtaan. Aito kiinnostus ja uteliaisuus palkitaan hyvillä vastauksilla.

Kun ihminen saavuttaa Oprahin kaltaisen aseman ja rutkasti menestystä, ei hän voi tietenkään miellyttää kaikkia. Huolimatta selkäänpuukottajista ja joistain epäonnistumisista, mediamaailman teräsnainen on jatkanut eteenpäin ja löytänyt uusia innovatiivisia tapoja kasvattaa ohjelmansa suosiota ajankohtaisilla aiheilla. Winfreyllä on myös näppinsä nykyään monenlaisessa bisneksessä.

Pohjois-Amerikan ainoa tummaihoinen miljardööri on tehnyt uraauurtavia ratkaisuja television, elokuvien, kirjallisuuden, radion ja verkkojulkaisujen suhteen. Hän on noudattanut ajatusmallia, jonka mukaan ihmisen tulee ottaa itse vastuu elämästään ja menestyksestään. Oprah on myös osannut valita ystävänsä oikein, sillä hänet tunnetaan tiiviistä läheisimpien ystävien porukasta. Nainen oli kyseisten henkilöiden kanssa lämpimissä väleissä jo ennen superjulkkiksen asemaa.