Näitä hervottomia valheita pohjoiskorealaisille syötetään

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Pohjois-Korea on kulttuurisen jälkeenjääneisyyden kehto keskellä sivistynyttä maailmaa. Maan hallinto pyrkii peittämään kansalaisiltaan muun maailman asioita. Kerroimme taannoin, että pohjoiskorealaiset olivat esimerkiksi yllättyneitä kuullessaan maahan livahtaneilta brittitoimittajilta, että Michael Jackson on kuollut.

Nyt pohjoiskorealaisten uskomuksista on saatu jonkinlaista lisätietoa, kun Kim-niminen parikymppinen nuorukainen on kertonut maailmankuvaansa ranskalaiselle valokuvaajalle Eric Lafforguelle. Muun muassa tällaisia valheita heille on syötetty, kertoo Elite Daily.

1. Lady Gaga on mies.

2. Kim Jong-Il keksi hampurilaisen vuonna 2009. Entistä diktaattoria pidetään myös jumalana, joka pystyi lukemaan ihmisten mieliä.

3. Kiinalaiset keksivät Mikki Hiiren.

4. Pyörällä ajaminen pilaa jalkojen muodon ja tekee niistä rumat.

5. Eteläkorealaiset ampuvat kaikki, jotka yrittävät ylittää maiden välisen rajan.

6. Pohjois-Korean rikkaat eivät omi kaikkea maan rahaa. Kaikki ovat tasapuolisia, vaikka osa elääkin köyhyydessä ja Kim Jong-Unilla on oma yksityissaarensa ja hän käyttää vuodessa miljoonia autoihin ja viinaan.

7. Et tulla raskaaksi, jos et ole naimisissa.

8. Reikäisiä farkkuja ei ole olemassa.

9. Autot ovat sinulle pahaksi ja niillä ajaminen laiskistuttaa, siispä kukaan ei aja autolla.

10. Pohjoiskorealaiset toivottavat eteläkorealaiset tervetulleeksi, jos he haluavat liittyä heidän joukkoonsa.