Vappu tuli ja meni – 1 500 000 ilmapalloa aiheutti aikoinaan kaaoksen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ilmapallot symboloivat iloa ja juhlaa. Vappuna monet ostivat kotiinsa mielin määrin ilmapalloja serpentiinin kanssa koristamaan karkeloiden tunnelmaa. Heliumilla täytetyt ilmapallot ovat vielä hauskempia, koska ne kohoavat ilmaan. Vuonna 1986 nähtiin mitä 1,5 miljoonaa palloa aiheuttaa.

YouTube
YouTube

Tom Holowach -niminen herra rakasti niin paljon ilmapalloja, että hän päätti järjestää vuonna 1986 Ohion Clevelandissa Balloonfest ’86 -nimisen tapahtuman. Tapahtuman nimissä päästettiin ilmoille 1,5 miljoonaa ilmapalloa, joka oli samalla maailmanennätys. Valitettavasti tempaus ei mennyt ihan putkeen, sillä ilmapallot aiheuttivat suunnattomasti vaaratilanteita maanteillä, merellä ja lentoliikenteessä.

Huffington Postin mukaan kaksi kalastajaa hukkui tempauksen takia, sillä rannikkovartiosto ei päässyt auttamaan veteen uponneen veneen miehistöä suuren ilmapallomäärän takia. Sittemmin samanlaisia festivaaleja ei ole vietetty. Maailman historian ensimmäiset ilmapallot olivat ilmalla täytettyjä sikojen virtsarakkoja ja eläinten suolia.