Maailman suurin ilmapalloteos – Poptimus Prime lyö ällikällä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ilmapallot kuuluvat vappukarkeloihin yhtä paljon kuin paperinarusta valmistetut serpentiinit ja hassut naamarit. Ilmapallojen historia ulottuu vuosisatojen taakse, kun lapsiperheissä täytettiin ilmalla eläinten virtsarakkoja ja suolia. Nykyisin ilmapalloja on kaiken värisinä ja kokoisina.

Ilmapalloja voi käyttää myös erilaisissa esityksissä, ja etenkin pellet ja taikurit ovat ansioituneet pitkien pallojen muotoilemisessa. Nyt kuitenkin Twitteriin on julkaistu kuva uskomattomasta ilmapallopatsaasta, joka on tiettävästi maailman suurin ilmapalloista rakennettu teos. Ilmapallojättiläinen muistuttaa suuresti Transformersista tuttua Optimus Primea, ja sen nimi on osuvasti Poptimus Prime.

Tässä on haastetta kaikille tulevana kesänä ilmapalloja puhalteleville. Ilmapalloista on rakennettu tuttuja hahmoja ennenkin, ja olemme esitelleet muun muassa muovipalloista valmistetun Super Marion puvun. Foliopallot täytetään yleensä heliumilla ja siksi ne nousevat ylöspäin.