Kalastajalle painajaisten kalansaalis – peikkohai varsinainen rumilus

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Merten synkimmissä syvyyksissä elää mitä erikoisempia eläinlajeja, jotka jättävät ulkonäössään kauhuelokuvien hurjimmatkin hirviöt taakseen. Vanhan sanonnan mukaan kauneus on katsojan silmissä, mutta joitakin otuksia niiden omat äiditkään tuskin voisivat kutsua ihaniksi.

Merikapteeni Carl Moore nappasi varsin erikoisen saaliin Floridassa sijaitsevan Key Westin läheisyydessä. NBC News -uutisten mukaan miehen kalasverkkoon tarttui osuvasti nimetty peikkohai. Kyseessä on syvissä vesissä viihtyvä harvinainen kalalaji, jota tavataan meren pinnan tuntumassa vain harvoin.

Peikkohait tunnetaan erityisesti painajaismaisista hampaistaan, jotka otus paljastaa avatessaan suunsa hieman Alien-elokuvien hirviön tapaan. Carl Moore päästi harvinaisen eläinlajin nopeasti takaisin mereen otettuaan rumiluksesta ensin kuvan kamerallaan. Ennen Mooren yllättävää kalasaalista tutkijat törmäsivät peikkohaihin viimeksi vuonna 2000.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat