Kodittomalla veikeä lemmikki – mutta todennäköisesti laiton

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yleensä hihnan päässä kulkevat lemmikkieläimet ovat koiria tai kissoja, mutta harvemmin voi myös nähdä valjaissa tallustelevia miniporruja ja frettejä. Luonnossa syntyneen oravan kesyttäminen on hieman vaativampaa ja usein vieläpä laitonta.

YouTube
YouTube

Nyt eräs kadun mies on esittellyt oravalemmikkinsä. Miehen olkapäällä istuva orava ottaa käskyjä vastaan ja vilpeltää maassa hihnan päässä. Vaikka koditon mies tahtoo lemmikilleen varmasti hyvää, nousee kaksikon touhua katsellessa mieleen väkisinkin ajatus, että näinköhän orava viihtyy hihnassaan. Mies on todennäköisesti pelastanut oravan poikasena, sillä hän kertoo veijarin olevan vuoden vanha.

Kerroimme äskettäin vapaaehtoistyössä eläimiä auttavasta tytöstä, joka oli saanut uskollisen kaverin pelastamastaan oravasta. Pikkuorava asui ja matkusti nimittäin tytön poninhännässä. Tavallista oravaa pienempi sokeriorava on suosittu lemmikki etenkin Aasiassa. Netistä löytyy paljon kesyoravista kertovia videoita.