Uusi dinosauruslaji löydettiin – tässä on Pinokkio Rex!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tyrannosaurus Rex lukeutuu epäilemättä kaikkien aikojen tunnetuimpiin dinosauruslajeihin. Noin 67-65 miljoonaa vuotta sitten maapallolla astelleet pedot ovat tulleet monille ihmisille tutuksi populaarikulttuurin, kuten Jurassic Park -elokuvien kautta.

Nyt Kiinasta on löydetty Tyrannosaurus Rexin varsin erikoisen sukulaisen jäännökset. Uusi dinosauruslaji on ehtinyt jo saamaan lempinimen ”Pinocchio Rex”, eli Pinokkio Rex. Syynä jokseenkin humoristiselle lempinimelle on eläimen tunnetumpaan serkkuun verrattuna pitkä kuono.

Noin 66 miljoonaa vuotta sitten eläneen lajin viralliseksi, tieteelliseksi nimeksi annettiin Qianzhousaurus sinensis. Dinosauruksen luut löydettiin Kiinan Ganzhoussa sijaitsevalta rakennustyömaalta. Daily Mail -lehden mukaan tutkijat uskovat ”Pinokkio Rexin” olleen isokokoisempaa lähisukulaistaan nopeampi ja viekkaampi saalistaessaan.